Project Virtual Reality Check whitepapers released!

Vanmorgen zijn de resultaten gepubliceerd van project VRC, een grootschalig benchmarkproject waar ik een maand lang aan mee heb mogen werken. Het volgende persbericht is ter bekendmaking de wereld ingestuurd:

Uniek, grootschalig en onafhankelijk onderzoek in de Virtualisatiemarkt

Concurrenten PQR en Log•in Consultants onderzoeken optimale configuratie voor virtualisatie van Terminal Servers en Desktops.

 

Amsterdam/De Meern, 22 januari 2009 – Twee grote concurrenten in de Nederlandse Virtualisatiemarkt slaan de handen ineen voor een uniek, grootschalig en onafhankelijk onderzoek naar de optimale configuratie voor verschillende hypervisors. Naar aanleiding van recente ontwikkelingen in deze extreem dynamische markt en de toenemende vraag naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van virtualisatie, startten PQR en Log•in Consultants recentelijk een research joint venture onder de naam ‘Project Virtual Reality Check’.

 

PQR en Log•in Consultants slaan met Project Virtual Reality Check een onbewandelde weg in; nooit eerder is er een onderzoek van een dergelijke omvang door twee concurrerende partijen in de virtualisatiemarkt uitgevoerd. Het teamwork is erop gericht onafhankelijke testresultaten beschikbaar te stellen voor de virtualisatiemarkt.

 

Project Virtual Reality Check (VRC) is onder andere ontstaan uit de vraag naar een onderbouwd advies over het virtualiseren van Terminal Servers en Virtual Desktop (VDI) workloads en laat zien wat de huidige status is van de ontwikkelingen binnen de virtualisatiemarkt. Aan de hand van een serie onderzoeken tonen PQR en Log•in Consultants aan wat de mogelijkheden zijn in schaalbaarheid voor Terminal Server omgevingen en Virtual Desktops.  Het project bestaat uit meer dan 150 tests, waarbij de verschillende Windows Server 2003, 2008, XP en Vista workloads op VMware ESX, Citrix XenServer en Microsoft Hyper-V worden uitgevoerd. Bij de toetsingen is gekeken naar de gedragingen van diverse hypervisors bij verschillende configuraties van hardware en applicaties. Met de resultaten en analyses wordt getoond wat de performanceverschillen tussen deze platformen zijn en een advies gegeven over de wijze waarop deze workloads op de desbetreffende platformen optimaal inzetbaar zijn. De gemeten resultaten worden vrijgegeven in whitepapers die downloadbaar zijn van de website www.virtualrealitycheck.net.

 

Naast de mogelijkheid de testresultaten met elkaar te vergelijken, is er voor geïnteresseerden ook de gelegenheid de tests zelf uit te voeren. De gebruikte  testomgeving en -methodes die beide partijen gezamenlijk hebben opgesteld, zijn uitvoerig beschreven in de whitepapers. De Log•in VS Indexer is vrijblijvend verkrijgbaar via de site van Log•in Consultants.

 

Ik zou zeggen neem snel een kijkje!

 

Advertisement

3 thoughts on “Project Virtual Reality Check whitepapers released!

 1. I love Stefan Raben.nl! Ik check de site regelmatig en kijk elke keer weer uit naar diverse updates en nieuwsberichten.

  Dank hiervoor!

  Tevens wil ik Stefan graag feliciteren met zijn behaalde diploma!

 2. Ik als vaste bezoeker had al wel een post verwacht dat Dhr. Stefan een nieuwe baan heeft. Echter, ik als trouwe bezoeker heb hier nog geen melding van gezien.

  Wel ik alvast van deze gelegenheid gebruik maken om Dhr. Raben alvast alle geluk toe te wensen tijdens zijn nieuwe carrière!

  Zet hem op Dhr. Raben! Jij bent mijn Fan!

 3. Leuk om te zien dat het goed met u gaat dhr. Raben (of ing. Raben tegenwoordig?). Ik zit nog even op mijn afstudeerstage, mijn opleiding duurt helaas wat langer als die van u.

  Via een projectgenoot, die mijn naam ingetikt had in google, kwam ik op jouw site terecht. Leuk om die helpdesk informatie van het mbo nog weer terug te zien 🙂

  Virtualisatie is een interessant onderwerp, van het weekend misschien maar eens de whitepapers downloaden en bekijken dit weekend. Ben vooral benieuwd naar de test criteria en de applicaties die uitgetest zijn en dan ook vooral het verschil tussen x64 en x86.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.